Waarom lid worden

 1. Steun je beroepsgroep!
 • Een beroepsvereniging stelt alles in het werk om de belangen te verdedigen van het beroep uitoefent. Daarbij is een stevige stem bij de overheid heel belangrijk. Daarvoor hebben we leden nodig: hoe groter de achterban, hoe sterker de vereniging voor de dag komt bij gesprekken waarin verschillende partijen verschillende belangen hebben. Alleen dàn kan de beroepsvereniging ten volle in actie komen om de beroepsgroep sterker te maken!
 • Het bestuur werkt volledig vrijwillig. Willen we de vele noodzakelijke verplaatsingen in binnen- en buitenland kunnen blijven financieren, dan hebben we simpelweg uw financiële steun nodig.

2. Wees betrokken!

 • Algemene Ledenvergadering – Laat uw stem gelden door deelname aan de Algemene Ledenvergadering (jaarlijks georganiseerd tijdens het Trefpunt Stralende Beroepen), deel er u mening en constructieve voorstellen en oefen als lid zo rechtstreeks invloed uit op het beleid van de VMBv. Zo kwam ook het initiatief tot uitbreiding van de toevertrouwde handelingen (met radiotherapie en echocardiografie) er na een voorstel op een Algemene Ledenvergadering!
 • EFRS – U bent als lid van de VMBv ook automatisch lid van de European Federation of Radiographer Societies (EFRS) waarvan de VMBv stichtend lid is. Wij nemen uw vragen mee naar de jaarlijkse vergadering en leggen ze voor aan niet minder dan 37 andere beroepsvereniging voor medisch beeldvormers in Europa. Anderzijds nemen we ook adviezen van Europees niveau aan en voeren deze door in België.

3. Blijf jezelf ontwikkelen en geniet daarbij van mooie kortingen!

 • Korting op congressen die jaarlijks georganiseerd worden door de VMBv.
  • Trefpunt Stralende Beroepen: 85 EUR tov 110 EUR voor niet-leden (prijzen 2017)
  • SCOOP Symposium: 15 tov 25 EUR voor niet-leden (prijzen 2017

 

Indien u aan beide activiteiten deelneemt, overschrijdt de korting de kost van het lidgeld.

 • 50% korting op een jaarabonnement voor het tijdschrift Radiography

Radiography is het officiële peer-reviewed tijdschrift van de Society of Radiographers en van de European Federation of Radiographer Societies (EFRS) en is essentieel voor elke medisch beeldvormer die evidence-based practice hoog in het vaandel draagt.

http://www.radiographyonline.com

radiography4. Blijf op de hoogte!

 • U ontvangt tweemaandelijkse de digitale nieuwsbrief in uw mailbox. Klik om te openen.

Nieuwsbrief

 • U ontvangt per kwartaal het tijdschrift Doorkijk 2.0 in de brievenbus.

Doorkijk 2.0

5. Gratis juridish en sociaal advies

De VMBv – WERKGROEP WETGEVING levert persoonlijk advies bij vragen omtrent de wettelijke regeling van het beroep.

6. 8GB USB-key voor nieuwe leden

Bent u een nieuw lid? Dan ontvangt u daarbij ook een extraatje: de VMBv USB-key, zo heeft u steeds 8 GB geheugen aan uw sleutelbos hangen!

 

Overtuigd van de VMBv? => Maak je vandaag nog lid!

Advertenties