Internationaal

Als vereniging is het niet alleen belangrijk om op nationaal vlak actief te zijn, ook de internationale bezigheden mogen niet over het hoofd gezien worden.

Voor ons als Medisch Beeldvormers is er de EFRS, European Federation of Radiographer Societies. De VMBv is stichtend lid van deze organisatie sinds 2007.

Wie zich lid maakt van de VMBv, is automatisch ook lid van EFRS. Hierdoor geniet je onder andere van 50% korting op het tijdschrift Radiography (zie verder).

EFRS

logo-EFRS

EFRS is een organisatie van Europese verenigingen voor medisch beeldvormers. Het is een organisatie die werd opgericht in november 2007.

Het bestuur van de VMBv is overtuigd van het belang van EFRS. De federatie wil een invloed hebben op de Europese politiek voor het realiseren van zijn doelen. Dit zijn er een aantal:

  • het mogelijk maken van vrije verplaatsing van medisch beeldvormers,
  • het stimuleren van een interlandelijke samenwerking doorheen Europa op wetenschappelijk, technisch, etisch en organisatorisch vlak,
  • het promoten van patiënten veiligheid en stralingsprotectie,
  • het ontwikkelen van Europese richtlijnen voor het uitoefenen van ons beroep,
  • ….

Reeds tijdens zijn eerste jaren heeft EFRS zich bewezen. De vereniging heeft zich duidelijk kenbaar gemaakt, en wordt nu zelfs gevraagd om deel te nemen aan werkgroepen. Hierdoor hebben Medisch Beeldvormers een belangrijke stem in Europa bij de beleidsmakers.

Op de website http://www.efrs.eu kan je nieuwtjes bekijken, komende evenementen, en er zijn heel wat documenten vrij te downloaden.

Wie zich wenst te abonneren op Radiography, kan mailen naar volgend adres: JournalsCustomerServiceEMEA@elsevier.com.

Cover 800x600 (1)

 

Advertenties